Діти серед жертв нападу на церкву на сході Буркіна-Фасо
  • Втр, 03/12/2019 - 16:42

Серед щонайменше 14 загиблих від недільного нападу на протестантську церкву на сході Буркіна-Фасо також є діти – поінформували джерела безпеки.

Згідно з цими джерелами, кільканадцять «сильно озброєних нападників» увірвалися до церкви, де тривало недільне богослужіння, і «холоднокровно розстріляли вірян, серед них пастора та дітей». Напад стався в Гантукорі в департаменті Футурі на сході країни.

Зловмисники втекли на мотоциклах. Війська та сили безпеки розпочали пошуки вбивць.

Президент Роха Марк Крістіан Каборе засудив у Twitter цей «варварський напад» на протестантський храм. Він підтвердив кількість жертв та висловив співчуття їхнім родинам.

Останнім часом у Буркіна-Фасо, а також у східній частині країни, щораз частіше трапляються збройні напади джихадистів на церкви та християнське духовенство. Джихадисти, у багатьох випадках працюючи на базах у сусідній Малі, намагаються розширити сфери свого впливу, здійснюючи теракти в цій країні.

За підрахунками, в Буркіна-Фасо з 2015 року внаслідок терактів загинуло понад 600 осіб. Кількість осіб, які вирішили залишити свої домівки, з початку 2019 року зросла майже вп’ятеро – до 500 000.

У 2017 році Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія, Нігер та Чад за підтримки Франції утворили групу «Сахель G5», завданням якої є боротьба з терористичними угрупованнями, що діють на південній околиці Сахари, інформує wiara.pl.