Діти учасників АТО відпочивали у таборі в Карпатах
  • Пон, 14/08/2017 - 11:43

Від 2 до 11 серпня 2017 року у с. Дубина на туристичній базі «Карпати» під проводом військового капелана отця Ростислава Височана проходив творчий християнський табір «Артерія 2017», у якому взяли участь діти учасників АТО. Табір відбувся за організації Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України УГКЦ та громадської організації «Українська молодь – Христові».

Програма табору складалася із численних мистецьких майстер класів (різьба по дереву, малювання, плетіння, рукоділля…), щоденних богослужінь, спортивних ігор, конкурсів, ватр, дискотек, перегляду фільму, та відпочинку на річці. Протягом відпочинку у літньому таборі молодь також мала можливість милуватися краєвидами українських Карпат, а зокрема горою Високий Верх (канатна дорога «Захар Беркут»); зануритись у атмосферу кам’яних споруд на скельно-печерному комплексі «Скелі Довбуша», які є унікальною пам’яткою історії та природи; покупатися у водоспаді «Кам’янка» та відвідати озеро «Журавлине» поблизу водоспаду.

Як зазначив комендант табору о. Ростислав Височан, метою цьогорічного табору було перш за все, відпочинок та реабілітація молоді, загальна кількість учасників 60 осіб, (діти воїнів АТО кількістю 40 осіб) завдяки проведенню численних майстер-класів, конкурсів, спортивних змагань. Присутність духівника та щоденна Літургія сприяли духовному розвитку молодої людини, кращому пізнанню себе, свого покликання. Праця в групах спрямована на розвиток лідерських якостей та розвитку відповідальності створювала атмосферу командного духу.

Основною темою табору було «Мистецтво серця».

«Ми з вами мусимо віднайти мистецтво свого серця, яке Господь вклав кожному з нас. Розвиваючи свої таланти, здобуваючи навики практичних творчих майстер-класів, постараймось побачити велич справжнього Майстра, Митця, Творця – відкрити для себе світ прекрасного і глибокого…світ нашого серця».

Також учасниками табору була молодь з громадської організації «Українська молодь – Христові», яка працювала над програмою табору та проведенням майстер-класів. Така інтеграція молоді була доброю нагодою поділитися своїми духовними та культурними цінностями та разом відпочити.

Збираємось на відпочинок у Славському - невеликому містечку, що розкинулось серед високих гір Прикарпаття, більш відомого, як найстаріший гірськолижний курорт в Україні. Більш детально з цим чудесним містечком маєте змогу ознайомитись на сайті 0472.ua. У Славському гори рясно вкриті ялинками, дивовижні скелі вражають своєю величчю, а забуті джерела такі ж цілющі, як і двісті років тому.