Діти з розлучених сімей найбідніші з бідних у світі
  • Птн, 25/07/2014 - 19:16

Префект Конгрегації віровчення кардинал Герхард Людвіг Мюллер, підтвердив, що католицька доктрина залишається незмінною стосовно католиків, які розлучилися і уклали нові союзи. Ця група осіб не може приймати св. Причастя, тому що це суперечить навчанню про абсолютну нерозривність шлюбу, сказав ватиканський ієрарх.

Віровчення не може бути змінена навіть Собором. Водночас, кардинал Мюллер підтвердив, що, можливо, багато шлюбів можуть бути недійсними, якщо пара в момент шлюбу не знала про те, чим є шлюб за католицьким віровченням. На даний час Конгрегація докладає багато зусиль для пошуків відповіді на цей виклик.

Основна мета Синоду Єпископів, який проходитиме у Ватикані в жовтні 2014 р., на думку ієрарха, заново відкрити сакраментальний характер шлюбу і сім'ї, щоб дати молодим людям мужність, необхідну для укладення цього таїнства. Тут, однак, не слід покладатися виключно на публікацію книг або статей. Потрібно покласти тиск на «переконливе свідчення» «успішних шлюбів», підкреслив кардинал-префект.

Діти, які постраждали від розлучення батьків, за словами ієрарха, «мабуть, найбідніші з бідних у світі».

«Avvenire» опублікувала в сьогоднішньому виданні витяги з книги-інтерв'ю кардинала Мюллера «Надія сім'ї», яка з'явиться найближчим часом в Італії.