Дитяче послання миру з вікна папського кабінету: Рим волає про мир
  • Нед, 26/01/2020 - 17:18

Наймолодші члени «Католицької Акції» Риму також і цього року пройшли вулицями міста з «Караваном миру», звернувшись до Папи, до римлян і до всього світу зі своїм посланням миру.

«Рим волає про мир», – таким було гасло цьогорічного «Каравану миру» Дитячої «Католицької Акції» Римської дієцезії. Щороку, в останню неділю січня, місяця, який розпочинається Всесвітнім днем миру, діти й підлітки віком від 4 до 14 років, що беруть участь у душпастирських програмах Католицької Акції в Римській дієцезії, збираються разом з іншими ровесниками для того, аби на ввесь Рим та цілий світ заявити про глибоке прагнення миру, підтверджуючи його жестами конкретної солідарності. Завершальним актом ініціативи є участь у недільному проказуванні молитви «Ангел Господній» зі Святішим Отцем.

Вранці, 26 січня 2020 р., наймолодші римляни разом з батьками й вихователями зібралися на Святу Месу в храмі Санта-Марія-ін-Валлічелла в центральній частині Вічного Міста, після завершення якої святковою галасливою ходою під гаслом: «Рим волає про мир!», прибули на площу Святого Петра у Ватикані. Ця акція має характер солідарності. Завдяки щоденним відреченням діти збирають пожертви на підтримку ровесників у різних частинах світу. Цьогорічна збірка призначена на фінансування проектів у Пакистані та Кенії.

Наприкінці проказування молитви «Ангел Господній» двоє представників з’явилися обабіч Святішого Отця у вікні його робочого кабінету в Апостольському палаці, щоб зачитати своє послання миру.

Дитяче послання миру з вікна Апостольського палацу

«Щиро вітаю дітей з Католицької Акції, з парафій та католицьких шкіл Римської дієцезії», – сказав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній», подякувавши за цю ініціативу та передавши слово підлітками, що стояли обабіч нього.

«Ми прибули на зустріч з Тобою в цю першу Неділю Божого слова, яку Ти проголосив, аби всі ми могли зосередитися на “великій цінності Божого слова в нашому щоденному житті”. Від цього року й надалі це буде зустріч, на яку з радістю чекатимемо», – сказала дівчинка, представниця Дитячої «Католицької Акції».

Дівчинка розповіла, що цього року в рамках виховної програми вони разом з дорослими навчаються розуміння того, як «малими щоденними жестами можемо покращити наше місто». «Кажуть, що Рим є галасливим і безладним містом. Добре! Ми сьогодні принесли трохи цього гамору та позитивного замішання, аби нас почули і щоб звернутися із нашими посланнями миру», – мовила вона, а тоді представила цьогорічні проекти солідарності.

«Дорогий Папо Франциску, вже 41 рік ми проводимо “Караван миру”. Дякуємо за цю можливість прийти на площу Святого Петра, пройтися вулицями Риму, здіймаючи галас на користь миру. Дякуємо за те, що кожного разу можемо почуватися як удома!», – сказала дівчинка, підкресливши, що Дитяча Католицька Акція молится за Папу й запросивши його разом з ними виголосити, що «Рим волає про мир!»

А на закінчення хлопчик випустив з вікна жовті й білі повітряні кульки, а також діти, присутні на площі святого Петра, а їх було понад три тисячі, також випустили в повітря свої різнокольорові повітряні кульки.