"Дитячий поїзд" - подорож до Папи
  • Пон, 24/06/2013 - 21:17

Папа Франциск вирушив учора на Ватиканську залізничну станцію, щоб зустріти гостей, що прибули до нього з Мілану, Болоньї та Флоренції. "Дитячий поїзд" відправила в подорож Папська Рада з культури, бажаючи таким чином допомогти дітям з психо-соціальними проблемами знайти контакт з собою, іншими та навколишнім світом через діалог з красою. Близько 300 дітей і близько 160 їхніх опікунів упродовж подорожі отримали можливість брати участь у розвиваючих майстер-класах, зустрічах і розвагах. Кульмінацією акції, яка відбулася під час ініціативи під назвою "Подвір'я дітей", стала, звичайно ж, зустріч з Понтифіком.

Кардинал Джанфранко Равазі зізнався, що ініціатива народилася з бажання дати можливість дітям з віруючих і невіруючих сімей зустрічатися разом. "Дитячий поїзд" – ініціатива особлива, зазначив голова Папської Ради з культури, вона присвячена для спеціальної групи дітей, які не можуть залишитися без уваги Церкви, і якраз навпаки, повинна бути в центрі її турбот. Це діти, які мають складний досвід: неповні сім'ї або сім'ї, які переживають реальні трагедії, тому є однією з найбільш драматичних ситуацій, кризою сучасної сім'ї.

Кардинал зізнався, що це не просто короткочасна акція. Захід готували через довгу серію зустрічей упродовж місяців. Вони відбувалися безпосередньо в катедрах Мілана, Болоньї та Флоренції, оскільки собор є символом віри, християнської традиції міста. Більшість дітей, хоча вони і живуть у цих містах, ніколи не ступали на поріг не тільки катедри, але і храму взагалі. Хоча в дусі ініціативи "Подвір'я дітей" немає катехизації як такої, все ж вона передбачає зустріч зі світом віри, яка є також світом краси, зазначив ватиканський єрарх.

Голова Папської Ради з культури зізнався, що Папа негайно прийняв пропозицію зустрічі з дітьми. Він, будучи пастирем великої архиєпархії, завжди мав хороший контакт з дітьми, тому, можливо, в деякому сенсі, знову повернувся у свою "пастирську дійсність", але вже в новому контексті, припустив кардинал Равазі.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va