«Диван поневолює, віра визволяє». Європейський Форум Молоді в Ченстохові
  • Суб, 15/07/2017 - 16:26

«Диван поневолює, віра визволяє», – під таким гаслом від 16 до 20 липня 2017 р. в Ченстохові у Польщі відбуватиметься Європейський Форум Молоді. Юнаків і дівчат з різних країн Європи збирає Спільнота «Еммануїл». Як зазначають організатори, вони запрошують людей віком від 16 до 30 років, аби вчергове відповісти на заклик Святішого Отця «здіймати галас».

Під час форуму молодь буде брати участь у Святих Месах, конференціях, зустрічах з особливими свідченнями, в майстер-класах та діленні свідченнями. Крім того, молоді люди матимуть змогу представити та розвинути свої вміння при так званих куточках талантів. Всі заняття приготовляються таким чином, аби в них одночасно брали участь юнаки й дівчата з різних країн.

Важливим елементом форуму є, зокрема, місія та євангелізація на місці й тематичні вечори: Марійський вечір, вечір милосердя та вечір свідчень. Під час Форуму також відбудуться виступи християнських музичних гуртів.

Початки організації Європейських Форумів Молоді сягають початків 90-х років минулого століття, коли влітку 1991 року Спільнота «Еммануїл» організувала зустріч молодих католиків у німецькому місті Альтетінґу. Цей баварський Марійський санктуарій став своєрідною зупинкою на шляху паломників до Ченстохови, де проходив тогорічний Всесвітній День Молоді.

Спільнота «Еммануїл» зродилася у Франції в 1976 року на основі молитовної групи, приналежної до руху харизматичного оновлення. Дуже швидко вона поширилася в усій французькій Церкві, а згодом – в інших країнах світу. На всецерковному рівні її було затверджено декретом Папської Ради в справах мирян від 8 грудня 1992 року, зазначаючи, що одним із аспектів покликання Спільноти є участь в здійсненню місії Церкви в сучасному світі. В 2009 року Спільнота «Еммануїл» отримала статус «Міжнародного католицького громадського згуртування вірних».