Дивна релігія – християнство
  • Суб, 25/04/2015 - 23:33

Можливий кандидат у президенти США від Демократичної партії Гіларі Клінтон минулого тижня в Нью Йорку заявила, що релігійні переконання, які засуджують так звані репродуктивні «права» мають бути змінені. У реальності пані Клінтон ствердила, що релігії, які засуджують контрацепцію та аборти мають зректися своїх переконань.

Ця заява чітко показує, як борці за «право» на вбивство сприймають питання вартості людського життя і право на віросповідання релігії, яка створила цивілізацію, у якій вони живуть і здобутками якої вони користуються.

Ліві та ліберали уже давно показали, що вони дуже специфічно розуміють питання свободи. І чи не найвиразнішими виразами такого розуміння стали тоталітаризми ХХ століття: комунізм, націонал-соціалізм, фашизм. Слід одразу зауважити, що брехню про начебто правий характер фашизму і нацизму вигадали саме ліві. Оскільки один і другий тоталітаризм були виразно лівацького характеру. Не слід забувати, що нацизм – це національний соціалізм, а фашизм у своїх поглядах на суспільство доволі близький до соціалізму.

У сучасному світі саме ліві та ліберальні уряди своїми діями загрожують основним людським правам, зокрема право на життя (аборти, контрацепція, евтаназія) та право на свободу віросповідання (державний примус толерування гріха через зобов’язання сприяти абортам, контрацепції, гей-«вінчанням», накиданням гендеризму, насильницьким запровадженням у школах і дитсадках так званого сексуального виховання, яке, насправді, є нічим іншим, як пропагандою сексуальних збочень). Саме ліві й ліберали, які часто кричать про свободу й толерантність, докладають прости таки титанічних зусиль, щоб в ім’я свободи скасувати свободу, в ім’я толерантності скасувати толерантність.

Події у Франції, пов’язані з накиданням суспільству ліберальних законів стосовно «прав» ЛГБТ, боротьба хорватів проти накидання гіперліберального сексуального виховання у школах, боротьба на захист традиційного шлюбу в Словенії, реформа системи охорони здоров’я в США – це лише частина випадків боротьби суспільства проти ліво-ліберального тоталітаризму. Зараз боротьба розгортається в Канаді, де ліберальний уряд, очолюваний декларованою лесбіянкою Кетлін Вінн, всіма силами прагне запровадити гіперліберальне сексуальне виховання у дисадках.

І християни в цій ситуації вимушені захищати себе і своїх дітей від зазіхань лібералів та ліваків на право на вільний вибір світогляду, право на свободу віросповідання, право батьків виховувати дітей згідно з власним світоглядом. Діяльність лівих і лібералів у сфері освіти та питань свободи совість, як дві краплі води, нагадує діяльність їхніх ідеологічних братів комуністів.

Християнство, основою якого є віра у те, що Сам Бог терпів, помер і воскрес, щоб дарувати свободу кожній людині, не може прийняти людиноненависницькі теорії лібералів та лівих, які узаконюють вбивство і відбирають право на низку людських свобод. Якби християнство прийняло «право» на аборт і контрацепцію, «право» використовувати людських ембріонів у наукових дослідах, «право» використання людини в косметичній та харчовій індустрії, «право» на зваблення і розбещення дітей та неповнолітніх, «право» держави повністю контролювати сім’ю і виховний процес, «право» на знищення самого поняття сім’ї і людини через помилкові ідеології, «право» гріх не називати гріхом, воно тим самим заперечило би саму свою сутність – любов до людини, за яку страждав і помер Бог. Саме тому конфлікт між лівою, ліберальною владою і християнством неминучий. Саме тому християнство і заважає лівим та лібералам. Адже християнство стоїть в обороні людини, а не в обороні ідеології.

Християнин, який дійсно любить брата, не може мовчати на боротьбу за різні «права» на гріх. Оскільки усвідомлює собі безмежну вартість кожної людини в очах Божих. Адже усі ідеології, які обіцяють людське щастя без Бога, – ніщо інше, як зваблення людини, віддалення її від єдиного джерела її щастя – від Бога. Людина створена Богом. І Він заклав у її природу певні принципи, які Він же ж і звістив нам, як Десять Своїх заповідей. Дотримання цих заповідей, життя узгоджене з ними – і є єдина інструкція, як осягнути людині щастя. Чергові обіцянки побудувати рай на землі, рай без Бога, рай протилежний від Його Закону, рай, побудований на протиставлені Божим Заповідям, можуть привести тільки до руїни, як до неї вже привели комунізм, нацизм і фашизм. Як влучно сказав митрополит Львівський Владика кир Ігор (Возняк): «Нічого не допоможе людині, коли вона своїм життям йде у розріз Божій волі». І усвідомлення християнином цього, змушує його підняти свій голос на захист цінностей, які ліберали та ліві пробують зруйнувати.

о.Орест-Дмитро Вільчинський