Диякон Андрєй Кураєв (РПЦ): Якщо зустріч Папи і Московського патріарха в наших інтересах – ми мусимо змінити свою позицію
  • Нед, 17/03/2013 - 14:00

Відомий російський православний діяч диякон Андрєй Кураєв у виборі кардинала Хорхе Маріо Бергольйо єпископом Риму бачить можливість ускладнення стосунків РПЦ та Католицької Церкви. Для нього значущими факторами, які будуть на ці стосунки впливати є те, що по-перше Папа Франциск вихований українським греко-католицьким священиком, а по-друге те, що Папа, будучи Архиєпископом Буенос-Айресу мав пряме відношення до функціонування української греко-католицької єпархії у цій країні.

Диякон Кураєв нагадав, що РПЦ основною перешкодою для зустрічі Папа і Московського патріарха бачить «недобре ставлення українських уніатів до своїх православних співгромадян двадцять років тому». Якщо така зустріч є в інтересах РПЦ, то РПЦ, на думку Кураєва, має змінити свою позицію у цьому питанні.

Диякон Кураєв також висловив сумнів, що стосунки РПЦ і Риму будуть серед приорітетів теперішнього понтифікату. На його думку в очах Папи Франциска РПЦ «в кращому випадку – дивні бородані з окраїн Європи. В гіршому – утіловлення всього того, що б він хотів витиснути з своїх кардиналів.».

За матеріалами http://diak-kuraev.livejournal.com