Диякон Андрій Кураєв вважає, що Росія міфологізує свою історію і скоро стане сателітом Китаю
  • Чтв, 16/10/2014 - 11:55

В інтерв’ю для радіо «Эхо Москвы» диякон Андрєй Кураєв висловив думку, що Росія за анексію Криму розплатиться тим, що стане сателітом Китаю.

«Якщо за кримські події доводиться платити втратою партнерів, ринків і тому подібного в західному світі, то, відповідно, компенсація приходить у формі того, що Росія приречена у найближчих десять років стати сателітом китайської політики», - вважає диякон Кураєв

Відомий московсько-православний публіцист також вважає, що за 300 років володіння Сибіром Росія так і не змогла його освоїти й впорядкувати.

Диякон Кураєв також дуже гостро висловився стосовно ставлення в Росії до власної історії: «Росія – країна з непередбачуваним минулим. І кожний новий поворот в державній політиці породжує нову школу і нову версію нашої власної національної історії. І в цьому сенсі наш сьогоднішній уряд не є виключенням. Тому, зрозуміло, що підручники історії – це в основному не підручники історії, а такий собі «червоний цитатник», тобто це виховання наступного покоління виборців. Тобто, ми за вас вирішимо, як усе потрібно сприймати, думати, що вам потрібно, а що не потрібно з історії знати. Це – дресирування.» Андрій Кураєв також вважає, що на даний момент російські підручники створюють «міф про велику переможну Росію, яка ніколи ні на кого не нападала, яка всім приносила тільки щастя, в якій влада вірно служила народу, а народ – владі».