Діяльністю Новинського мають зайнятися українські спецслужби - митрополит УПЦ МП
  • Птн, 01/07/2016 - 15:53

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) не виключає, що «православний олігарх» Вадим Новинський фінансує дестабілізацію ситуації в Україні. Такий висновок можна зробити з його інтерв’ю «Главкому», повідомляє «Главком».

Так, на запитання, чим спроможні бізнесмени Новинський, Нусенкіс дестабілізувати ситуацію, Драбинко сказав: «Якщо ми говоримо про підтримку радикальних настроїв, які було засуджено тим же великим Собором на Криті, - не тільки ісламського, а й православного фундаменталізму, якщо такий фундаменталізм отримуватиме фінансові вливання, то, відповідно, він матиме гарне підґрунтя для свого розвитку й дестабілізації».

На його думку, сьогодні на теренах України таке підґрунтя формується. «Висновки можемо робити самі. Специфіка сьогоднішнього часу – це дуже крихкий мир. Дуже обережно потрібно поводитися деяким «слонам у посудних лавках», - сказав митрополит.

Він вважає, що протистояти утворенню такого підґрунтя може сильна держава. «Потрібно, щоби була сильна, міцна держава з відповідними чітко сформульованими завданнями служб, котрі повинні відслідковувати подібні речі і запобігати їм», - сказав Драбинко, зазначивши, що має на увазі спецслужби.

Нагадаємо, 23 червня Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка. Митрополит написав заяву в поліцію.