Для англійської молоді католицтво є привабливою альтернативою
  • Срд, 30/10/2013 - 13:03

«Священство і католицитво є привабливою альтернативою для культури сучасного світу. І, власне, ця альтернатива в даний час привертає все більше і більше молодих британців до семінарії», – говорить о. Філіп Уітмор.

Саме цей єпархіальний священик, з лондонської єпархії, став новим ректором Англійського коледжу в Римі. Це установа з давніми традиціями, оскільки нещодавно святкувала 650-річчя свого існування. Знаний, ще з 16-17 ст., коли в стінах коледжу навчалися католицькі священики, для прихованого служіння в англіканському середовищі. За таких обставин, 44 випускники коледжу закінчили життя мученицькою смертю на батьківщині.

«Сьогодні, в Англійському коледжі в Римі далі навчають майбутніх священиків. За останнє десятиліття кількість семінаристів в англійських єпархіях подвоїлося», – зізнається новий ректор коледжу. «Молодь приймає заклик до католицитва. Це видно в релігійних громадах, особливо в закритих», – говорить о. Уітмор.

Він вважає, що позитивний вплив на збільшення кількості покликань до священства мав візит до Великобританії Папи Бенедикта XVI. Папа пробудив в людях бажання слідувати за Христом і прислухатися до слів Євангелія. Аналогічний ефект о. Уітмор також очікує від Папи Франциска. Його просте послання лунає серед молоді. Папа взмозі знайти правильний баланс між позитивними стимулами у вигляді благодійності і встановленням євангельських вимог – стверджує президент Англійського коледжу в Римі.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va