«Для будови кращого майбутнього необхідне Світло від Бога», – Єпископ Йосиф Мілян у Софії Київській
  • Чтв, 09/08/2018 - 19:35

«Сьогоднішній проект – відзначення медиків у різних номінаціях, є каганцем світла в медицині. Це світло має розгорітися та привести нашу українську медицину до відповідного рівня європейської держави», – про це сьогодні у Софії Київській говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час Молебну за працівників медицини. Молитва відбулася з нагоди нагородження кращих лікарів відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орденом Святого Пантелеймона».

У вітальному слові Єпископ зауважив: «Знаємо у якому сьогодні стані перебуває наше суспільство, а зокрема медицина, яку цього дня пов’язуємо зі святим Пантелеймоном. Тому, при таких нагодах, коли молимося за лікарів, маємо бути свідомими того, що потребуємо багато світла не тільки на операційному столі, але і в повсякденному житті».

Ведучи далі Владика застеріг, що це світло не може бути штучним: «Світло мусить прийти від Бога. Спершу мусимо реанімувати свій контакт з Богом, а тоді, це світло прийде у всі сфери нашого життя», – зауважив Архиєрей.

Зазначимо, що урочиста церемонія нагородження Відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орденом Святого Пантелеймона» розпочалась молебнем в соборі Софія Київська. Опісля відбулося засідання Поважної ради для підведення підсумків відбору й визначення переможців. Урочиста церемонія нагородження буде проведена сьогодні ввечері в Національному академічному театрі ім. Івана Франка.

Відзнаку вручатимуть фахівцям у шести номінаціях: Найкращий лікар, Найкращий медичний працівник, Новатор охорони здоров’я, За досягнення у міжнародному співробітництві у охороні здоров’я, За досягнення у міжнародному співробітництві у охороні здоров’я, Взірець служіння суспільству, Взірець служіння суспільству, За лікарське мистецтво.

Довідка:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Прес-служба Київської архиєпархії