Для духовенства Стрийської єпархії провели тренінг присвячений розгляду проблеми корупції та способів її протидії
  • Чтв, 11/10/2018 - 15:18

9-10 жовтня в рамках освітніх курсів для священиків Стрийської єпархії відбулись формаційні тренінги щодо протидії корупції, які провадив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. Під час зустрічей було розглянуто різні прояви корупції – від хабарництва і до симонії, також корупційні механізми, що працюють у суспільстві. Усі явища учасникирозглядали на конкретних прикладах, які трапляються чи можуть трапитися у повсякденному житті.

На завершення тренінгу, усі учасники отримали методичні матеріали та порадник для душпастиря щодо протидії корупції, а також підписали «декларації чесності», зобов’язуючись в своєму житті ніколи не давати та не брати хабарів.

Такі зустрічі уже проведені в одинадцятьох єпархіях та екзархатах УГКЦ для духовенства, монашества та мирян по усій Україні з метою заохотити усіх до активної позиції не мовчати на гріх корупції і активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції.