Для франківських сімей провели день Духовної віднови
  • Пон, 29/10/2018 - 11:36

Щоби провести день в роздумах над своїм покликанням та ближче до Бога, на реколекції завітало 19 подружніх пар.

У суботу, 27 жовтня у Катехитичному центрі, що поряд з Архікатедральним собором Воскресіння Христового відбулися реколекції для сімейних пар.

Реколекції розпочалися із Божественної Літургії, де кожен міг приступити до тайни Покаяння.

Протягом дня відбувалися науки та молитва. Їх проводив реколектант - отець Віталій Храбатин.

"Якщо з боку поглянути на людей на вулиці, то вони здаються подібними до білки, що біжить у колесі. Всі кудись спішать або не відриваючи погляду сидять в телефоні чи планшеті. Справді кожен день одне і те ж саме. Як співалось в одній пісні: "Кожен день турботи: дім, сім’я, робота". І чим більше ми працюємо тим більше енергії затрачаємо, клопоти збільшуються і здається кінця і краю їм не має. Так мало часу залишається на себе, на своїх рідних...чоловік не має часу на дружину і навпаки, а разом вони не мають часу на Бога", - розповідає о. Юрій Прилепський, Голова комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії.

Подружні пари мали можливість трошки зупинитись, виділити  час на Бога та один на одного і просто побути разом в тиші молитви, слухання Слова Божого, спілкування один з одним.

Як повідомили організатори, подібні заходи будуть продовжуватися й надалі. Не виключено, що й в інших містах чи, скажімо, в гірській місцевості.