Для Івано-Франківської установи виконання покарань передано мощі блаженного Василія Величковського
  • Пон, 16/04/2018 - 11:51

У неділю, 15 квітня, в Івано-Франківську установу покарань №12 завітав п.Олег Чихарівський із презентацією “Мученицький шлях блаженного священномученика Василія Величковського”, покровителя пенітенціарного капеланства УГКЦ.

Розпочалася зустріч зі Служби Божої в молитовній каплиці Св. Миколая, яку очолив адміністратор парафії Зіслання Святого Духа УГКЦ м. Івано-Франківська о. Михайло Віхоть у співслужіння з сотрудником парафії і в'язничним душпастирем установи о. Василем Сливоцьким.

Після спільної молитви п. Олег ознайомив в'язнів та пенітенціаріїв з життям та служінням блаженного та урочисто передав мощі блаженного священномученика Василія, які попередньо були вкладені в дерев'яний хрест, для молитовного вшанування у каплиці установи.

Опісля усі присутні отримали благословення мощами, під час якого кожен мав нагоду до них прикластися та отримати образок блаженного Василія на згадку про цю подію.

На завершення о.Арсен Панчак, референт пенітенціарного служіння Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ подякував за проведену презентацію та особливий дарунок для УВП №12, адже тепер кожний, хто прийде на молитву до каплиці зможе отримати благословення блаженного священномученика Василія Величковського через вшанування його мощей.

Висловлюємо також подяку керівництву установи за сприяння в оргагізації та  проведенні заходу.