Для Папи нова євангелізація - синонім місіонерства
  • Срд, 15/05/2013 - 09:16

Два місяці тому, 13 березня, на Престол св. Петра був обраний кардинал Хорхе Маріо Бергольйо, Архиєпископ Буенос-Айреса, який вибрав собі ім'я Франциск. Його усмішка, спонтанність, слова і жести за ці два місяці багато в чому вплинули на світ. Святіший Отець абсолютно щирий у своїй поведінці, такий спосіб буття був характерний для нього завжди, зізналася в бесіді з Ватиканським радіо людина, яка знає Понтифіка вже 21 рік, єпископ-помічник Архиєпархії Буенос-Айреса Едуард Гарсія. "Що вражає мене найбільше в ньому, це людина (...) з духовністю незвичайно сильною і надзвичайно великою", – поділився єрарх.

 

Єпископ вважає, що взаємини Франциска з Богом визначають ніжність і теплота, передані на його повсякденну діяльність. "За час, проведений у Буенос-Айресі, як Архиєпископ, він завжди намагався примирити ситуацію, ніколи не доводити до крайності; його досвід показує, що Бог супроводжує нас, йде з нами, підтримує нас, знає наші часи і завжди чекає відповіді, зміни, нового ставлення ", – вважає аргентинський єрарх. Він переконаний, що Франциск розглядає своє служіння як місію батьківства.

 

Єпископ Гарсія наголосив, що у своїх закликах вийти назустріч сучасній людині, не замикатися в парафіях і єпархіях, Святіший Отець неголослівний. Усе це було реалізовано в Буенос-Айресі за останні десять років. Синонімом нової євангелізація для Папи Франциска є слово "місія", вважає єрарх. Саме місіонерський вимір відіграє для Понтифіка головну роль у служінні Церкві.

 

Папа був завжди єпископом серед людей, і це робить такими справжніми його жести, переконаний багаторічний співробітник Франциска.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va