Для світових ЗМІ Франциск такий же ворог, як і Бенедикт XVI
  • Втр, 08/10/2013 - 15:40

Главу Католицької Церкви, Папу Франциска, важко атакувати безпосередньо, тому його слова перекручують, - пише журналіст Бартош Яловічор в польському виданні "Rzeczpospolitа".

За словами журналіста, Франциск є таким же ворогом в очах світових ЗМІ, як і Бенедикт XVI. Однак для боротьби з ним обрано зовсім іншу методу. Оскільки важко представити холоднокровним виродком людину, яка телефонує дівчині, щоб розрадити її в горі, зупиняє папамобіль, щоб благословити хворих паломників чи просто скуштувати мате з рук віруючих, то необхідно підійти з іншої сторони -- перекручувати його слова, роблячи з Глави Церкви зірку поп-культури.

Наприклад: "Церква одержима абортами, одностатевими шлюбами і контрацепцією", - це заголовок польського інтернет-видання "Gazetа Wyborczа". А ось і те, що насправді сказав Папа єзуїтському журналу "Civiltá Cattolica": "Ми не можемо зосереджуватися виключно на проблемах, пов’язаних з абортами, одностатевими шлюбами та контрацепцією."

Подібність між заголовком з Gazeta Wyborcza і тим, що справді сказав Папа, так ж, як між стільцем і електричним стільцем.