Для священиків та семінаристів Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ провели формаційний тренінг з протидії корупції
  • Срд, 10/10/2018 - 10:03

Священики Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ та семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ імені священномученика Йосафата відвідали тренінг в рамках реалізації пасторальної програми з протидії гріхові корупції, затвердженої Синодом єпископів Києво-Галицького Архиєпископства УГКЦ.

8 жовтня для студентів-семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії та священиків Івано-Франківської Архиєпархії відбулись формаційні тренінги, які провадив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. Під час зустрічей було розглянуто різні прояви корупції – від хабарництва і до симонії -та за якими механізмами вона працює в нашому суспільстві. Усі явища учасники розглядали на конкретних прикладах, які трапляються чи можуть трапитися у повсякденному житті. Особливу увагу під час зустрічі було приділено не лише на практичних моментах їхнього майбутнього душпастирського служіння, але й можливості та засоби для діяльності, які вони можуть практикувати в роботі з молоддю, мирянськими спільнотами та в осередках, де проводять катехизації та здійснюють соціально-душпастирську практику, будучи студентами.

Також під час тренінгу було присвячено увагу іспиту сумління, з допомогою якого дуже просто розрізнити корупцію від НЕкорупції. Усі учасники в креативний спосіб шукали різних способів та методів протидії корупції, а також самі для себе ставили завдання відповідно до того, в який спосіб вони можуть протидіяти для викорінення цього гріха. На завершення тренінгу, усі учасники отримали методичні матеріали та порадник для душпастиря, щодо протидії корупції, а також підписали «декларації чесності», зобов’язуючись в своєму житті ніколи не давати та не брати хабарів.

Такі зустрічі уже проведені в одинадцятьох єпархіях та екзархатах для духовенства, монашества та мирян по усій Україні. Й надалі такі зустрічі проводитимуться в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ з метою заохотити усіх до активної позиції не мовчати на гріх корупції і активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво- Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції доручено йому відповідальність за втілення Пасторальної програми і представлення думки УГКЦ громадськості. Більше інформації про ініціативи та діяльність Центру – на офіційній сторінці у мережі Facebook.

Інформаційна служба Центру протидії корупції УГКЦ