Для українських дітей в Греції провели Веселі канікули з Богом
  • Пон, 17/07/2017 - 10:36

З ініціативи Пасторально-міграційного відділу УГКЦ цього року вперше провели літній табір для український дітей в Греції "Веселі канікули з Богом".

Як повідомив душпастир для українців греко-католиків у Греції о. Андрій Твердохліб, протягом тижня українські діти, які проживають в Греції, мали нагоду провести спільно час, навчаючись бути добрими християнами для Церкви та добрими громадянами для суспільства. Загалом у таборі, який розташовувався поруч із однією з найвищих грецьких гір – Парнас, відпочили 40 дітей.

Кожен день табору "Веселі канікули з Богом в Греції" розпочинався ранковою гімнастикою, яка завершувалася молитвою, після чого був сніданок. Тоді всі учасники збиралися на представлення теми дня; опісля в групах, відповідно до віку, відбувалося обговорення теми дня. В програму дня також була включена молитовна участь у Службі Божій під відкритим небом, а також всі охочі могли приступити до Святої Тайни Сповіді.

Цей табір був доброю нагодою для знайомства поміж самими дітьми та молоддю, практики та вдосконалення української мови, можливістю для опанування нових цікавих та корисних навичок через участь у майстер-класах, різноманітних іграх, тренінгах та роздумах над темами дня.

У четвертий день проведення табору всі учасники мали можливість через скайп-конференцію наживо поспілкуватися з Головою ПМВ владикою Йосифом Міляном. Діти привітали єпископа з Днем народження, який владика святкував того дня.

Завершився табір у неділю ввечері прощальною вечіркою, під час якої кожен мав нагоду поділитися своїми враженнями та виконати вивчені банси та пісні перед присутніми того вечора батьками, родичами та гостями.