Для вірмен цей візит Папи буде історичним
  • Втр, 07/06/2016 - 17:11

Менш ніж за три тижні, з 24 по 26 червня, Папа Франциск відвідає Вірменію. Про важливість цієї поїздки Радіо Ватикану розповів ректор Вірменського Папського коледжу в Римі, отець Нарег Наамо.

"Для нас вірмен, цей візит є історичним, він має багато аспектів: релігійний, політичний і вселенський. Святіший Отець відвідає з візитом миру не лише Вірменію, але й за декілька місяців (30 вересня - 2 жовтня), Грузію та Азербайджан. Це дві сусідні з Вірменією країни, з якими не має добрих стосунків - особливо з Азербайджаном. Тому ми очікуємо багато добрих плодів від цього візиту. Ми знаємо, що Франциск має харизму примирення. Люди, які з ним зустрічаються, – почувають себе з ним добре. Для нашого народу, який стільки постраждав за свою віру у минулому, за його прихильність до Католицької Церкви, візит Святішого Отця надасть дихання надії, дихання любові. Це батько, який відвідає своїх дітей. 

І Вірменська Апостольська Церква, як ми добре знаємо, не дивлячись на догматичні відмінності, у будь-якому випадку дуже близька до Католицької Церкви. Вона дала багато мучеників і богословів, особливо святого Григора Нарекаци, якого Папа оголосив у минулому році Вчителем Вселенської Церкви", - зазначив Нарег Наамо.