Дні духовної віднови з владикою Венедиктом в Римі
  • Срд, 20/03/2013 - 14:47

16-17 березня2013р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, провадив реколекції для спільноти греко-католиків в соборі Святої Софії в м. Римі. Під час днів духовної віднови ієрарх очолював Божественну Літургію та виголосив три науки, присвячені темі Великого посту.

«Місце, де Бог хоче нас освячувати і спасати –це місце, де нас Бог поставив... Найважливіше місце нашого життя –це місце, де ми є; найважливіша людина в моєму житті –це людина, з якою я маю тепер справу; найважливіша справа мого життя –це те, що тепер я роблю...», – наголосив владика у першій частині духовних повчань (слухати).

Друга частина реколекційних наук владики Венедикта була присвячена молитві св. Єфрема Сирійського. Зокрема єпископ зумів талановито донести до слухачів, де в сучасному світі проявляється "дух лінивства, безнадійності, владолюбства і марнослав'я" і як іти до "духа доброчесності, смиренномудрості, терпіння і любові" (слухати).

Третя і остання частина реколекцій владики Венедиктастосувалася людських упадків. «Ніколи не біймося, коли ми падаємо. Можливо, це буде наша духовна дорога. В когось та дорога вистелена перлами, квіточками, а хтось брудний, обдертий мусить іти через своє життя...» –підсумував владика (слухати).

Нагадаємо, що напередодніПреосвященний владика Венедикт відвідав ректорат і студентів Папського українського інституту Покрова Пресвятої Богородиці в м. Римі. Зустріч розпочалася Літургією Передосвячених Дарів. По завершенні Літургії та спільної вечері, владика Венедикт зустрівся із семінаристами Львівської архиєпархії, які мешкають у цій колегії та навчаються у різних університетах та інститутах Риму.

Прес-служба Львівської архиєпархії,

за матеріалами Facebook Оксани Шкодзінської