Дні Івана Павла ІІ в Римі
  • Птн, 02/06/2023 - 10:21

Така ініціатива має на меті об’єднати академічне товариство та світ культури задля поширення та поглибленого вивчення спадщини святого папи. Про це пише Vatican News.

31 травня у Римі було підписано лист щодо співпраці у цій ініціативі представниками Фонду Йоана Павла ІІ у Ватикані, Папського університету Йоана Павла ІІ у Кракові та польського душпастирства у столиці Італії. 

Задекларована співпраця включає, серед іншого, вибір підготовчого комітету, визначення конкретної дати проведення заходу, розробку гасла, запрошення академічних інституцій до участі та надання загальної взаємодопомоги. Рим є добрим місцем для проведення Днів Йоана Павла ІІ, оскільки численні Папські університети можуть долучитися до такої ініціативи. Про це розповів о. Павел Пташнік, настоятель храму святого єпископа Станіслава у Вічному Місті.

Він підкреслив актуальність такої ініціативи для молоді: «Молоді люди, 20-25 років, не мають особистого досвіду понтифікату Йоана Павла ІІ. Але вони дуже зацікавлені. І коли ми починаємо говорити про святого папу або дивитися фільм, або роздумувати над його вченням, ці молоді люди загоряються. Вони хочуть чути про це і мати власні роздуми про те, що Йоан Павло ІІ може принести в життя сучасної молоді».

Як зазначає ректор Папського університету Йоана Павла ІІ у Кракові о. Роберт Тирала, від запланованої ініціативи в Римі можна багато чого очікувати. Такі заходи потрібні для того, щоб по-новому побачити життєвий шлях Кароля Войтили. «Це важливо і цінно, – додає отець Тирала. – Я сам, наприклад, відчуваю його присутність, коли приймаємо якісь важливі для університету рішення».