«Дні музики Баха» у Львові розпочались концертом у храмі св. Петра і Павла
  • Птн, 02/05/2014 - 13:48

Вчора, 1 травня, у Гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла УГКЦ відбувся перший концерт музичного проекту «Дні музики Йоганна Себастьяна Баха від Collegium Musicum». Сьюїти і партити відомого композитора виконали Денис Северін (віолончель, Швейцарія) та Кирило Шарапов (скрипка, Україна).

Цього року «Дні музики» триватимуть до 9 червня, про це розповів для «Католицького Оглядача» організатор Collegium Musicum Іван Остапович. У рамках проекту відбудеться ще сім концертів відомих виконавців органних та камерних творів у Латинському катедральному соборі, Храмі святого Лазаря, Храмі святого Антонія отців Францисканців, Етнографічному музеї, Львівській філармонії, Будинку органної та камерної музики. На всі концерти вхід – вільний.

Мистецькі заходи від проекту «Collegium Musicum» львівяни мають можливість відвідати вже не вперше. Молоді митці зі Львова, Києва та з-за кордону, які працюють над проектом від 2012 року і вже зорганізували понад двадцять подій, мають за мету донести до слухача кращі зразки високої музики та літератури.
«Концерти організовуємо у двох форматах: великі (у соборах, концертних залах) та камерні, які синтезують поезію та музику», – сказав Іван Остапович.

Поціновувачі музики також можуть взяти участь у тематичному флеш-мобі. Організатори пропонують завантажувати власні світлини, тематично дотичні до Баха на сторінку, присвячену події у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/1423321587931084/?ref=22

Детальніше про анонси концертів можна дізнатися тут: https://www.facebook.com/collegium.musicum.lviv/photos/pb.32611751752209...

Наталя Гадьо