Дніпропетровський університет позбавив патріарха Кіріла почесного докторату
  • Чтв, 26/05/2016 - 21:02

Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара позбавив патріарха Кіріла почесного докторату. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат України Віталій Купрій.

«Нарешті Патріарха Московського Кирила позбавили звання почесного доктора Дніпропетровського національного університету!

Отримав відповідь на моє депутатське звернення від ректора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Миколи Полякова, що рішенням Вченої ради Патріарха Московського і всієї Русі Кирила (Гендяєва) позбавлено звання «Почесний доктор».

Нагадаю, в квітні до мене звернулася моя землячка з інформацією про те, що в моєму рідному університеті серед почесних докторів є Патріарх Кирил. Зайшовши на їх офіційний сайт я переконався в цьому. Мова йде про одного з ідеологів «руського міра», який заперечує існування України як держави й благословляє Путіна на війну з нами! Відразу ж направив своє депзвернення ректору Миколі Полякову для виправлення такого ганебного явища.

Сподіваюсь, що надалі керівництво університету буде уважніше ставитися до персон, яким надається таке почесне звання!» - пише нардеп.

Також п. Купрій опублікував фотографії відповідних документів: