До 30 вбитих під час нападу мусульман на церкву
  • Птн, 30/05/2014 - 10:41

До 30 осіб могло загинути в наслідок нападу мусульман на католицьку церкву Матері Божої Фатімської, який стався 28 травня в Бангі, столиці Центральноафриканської Республіки. Серед жертв є 76-річний священик о. Поль-Еміль Нзале.

Точна кількість загиблих поки що невідома, чимало поранених у важкому стані.

Нападники кидали в храм гранати і стріляли у натовп з вогнепальної зброї. У той час у церкві та сусідніх будинках було 5 тис. осіб, які втекли з інших частин міста, бо там тривали сутички між поліцією і мусульманами.

О. Нзале є другим католицьким священиком, що був убитий цього року в Центральноафриканській Республіці. Минулого місяця,18 квітня, на півночі країни знайшли вбитого о. Кріста Формане.

Нещодавно Архиєпископ Самуїл Клед з Камеруну після повернення з Центральноафриканської Республіки зазначив, що цей конфлікт не можна назвати релігійною війною. Членів терористичних груп важко назвати «правовірними мусульманами», як і їх опонентів важко асоціювати з християнством. За словами камерунського єрарха, там просто ведеться грабіжницька війна. Спрощена інтерпретація ситуації у війні християн з мусульманами може привести до поділів і конфліктів у всьому регіоні, вважає митрополит Дуала.

За матеріалами: http://info.wiara.pl