До Архикатедрального Собору святого Юра привезли Вифлеємський вогонь миру
  • Пон, 03/12/2018 - 12:55

2 грудня 2018 року в Архикатедральному Соборі святого Юра відбулася Вечірня, в часі якої для почитання урочисто було виставлено копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці, а також Вифлеємський вогонь миру.

Богослуження звершив Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, у співслужінні сотрудників Собору та капеланів спільноти “Пласт”. Вірні також молилися молитву Праведного Митрополита Андрея за мир та благословення для українського народу.

Після Вечірні священнослужителі помазали всіх присутніх єлеєм, освяченим у Вифлеємі перед Чудотворною іконою Богоматері. Відтак вірні мали можливість взяти вогонь із Вифлеєму до своїх домівок.

Вифлеємський вогонь миру є символом молитви у часі тяжких лихоліть та воєнних загроз, які зараз особливо переживає наша держава. Вже традиційно в Україну цей вогонь привозять пластуни. У часі різдвяного посту вони приносять цей символічний вогник до кожної парафії нашої Церкви на знак великого єднання у спільній молитві та мандрівці до народження Князя Миру.