До Дня Гідності та Свободи в Гарнізонному храмі відбудеться благодійний концерт духовної музики
  • Птн, 18/11/2022 - 11:43

Хор «Стрітення» запрошує на благодійний концерт духовної музики до Дня Гідності та Свободи. Захід відбудеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) у неділю, 20 листопада 2022 року.

 

Організатори концерту зазначають: «Хочемо згадати у молитві тих, хто виборював і продовжує боротись за свободу та гідність нашої країни.
Усі виручені кошти будуть передані команді бойових медиків, у складі якої також є наш дорогий хорист – Василь Будз».

 

Зустріч розпочнеться  з Божественної Літургії в о 18:00, яку супроводжуватиме співом хор «Стрітення».

Після концерту також буде можливість придбати наш диск піснеспівів свята Стрітення Господнього. Кошти з продажів у повному обсязі будуть передані на благодійність.

 

Студентський хор УКУ «Стрітення» — це творча й активна спільнота молодих людей, об’єднаних мистецтвом, духовністю та спілкуванням. Колектив існує вже понад 20 років, його засновник — Володимир Бень. Теперішня керівниця й натхненниця хору — Олена Мельник (Денис). Основна діяльність хору — молитовний супровід університетських богослужінь, тож в основі репертуару — літургійна музика: від давніх наспівів візантійської та староукраїнської традиції до сучасних творів для мішаного хору. Ще одним джерелом, що надихає й живить розвиток хору, є народна музика. «Стрітення» — це живий колектив, який приймає людей із різним музичним досвідом та зацікавленнями, сприяє навчанню й розкриттю індивідуальних обдарувань кожного з учасників. Окрім репетицій, богослужінь та концертів, хористи спільно мандрують, беруть участь у духовних науках та благодійних заходах.