До Гарнізонного храму завітала генерал-губернатор Канади
  • Чтв, 18/01/2018 - 14:51

Сьогодні, 18 січня 2018 р., до Львова з офіційним візитом прибула генерал-губернатор Канади Жулі Пайєтт. В рамках поїздки запланована зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим та Президентом України Петром Порошенком.

Також Жулі Пайєтт завітала до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11). Зустрічав гостей о. Степан Сус, настоятель Гарнізонної святині та голова Центру Військового Капеланства. Душпастир ознайомив присутніх з історією храму, а також діяльністю капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ серед військовослужбоців.

Капелани Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла впродовж кількох років тісно співпрацюють із капеланським корпусом, військовослужбовцями Збройних Сил Канади, що входять до Об’єднаної ОТГ Україна-Канада. Приємно зазначити, що така співпраця приносить добрі плоди у справі душпастирства серед військовослужбовців Збройних Сил України та Канади. Особливу подяку капеланський корпус Гарнізонного храму висловлює підполковнику Kris Reeves та Jack Durnford. 

На завершення візиту військові капелани подарували гостям гравюри із зображенням Гарнізонного храму та центральної частини міста Львова роботи Юрія Сичова.

Довідка: Жулі Пейєтт (народилася 20 жовтня 1963, Монреаль, Квебек) — канадський інженер, астронавт КАА. У липні 2017 королева Великобританії призначила Жюлі Пейєтт 29-м генерал-губернатором Канади (зайняла посаду 2 жовтня 2017 року). Закінчивши середню школу в Монреалі, Жулі Пайєтт продовжила навчання у Великій Британії: у 1982 отримала диплом міжнародного бакалаврату в Атлантичному Коледжі (Південний Уельс). Повернувшись до Канади, вступила в Університет Макгілла в Монреалі, який закінчила в 1986, отримавши ступінь бакалавра з електротехніки.

Нагороди:

  • Медаль НАСА «За космічний політ» (1999);
  • Кавалер Ордену Плеяди Франкофонії (2001);
  • Лицар Національного Ордену Квебека (2002);
  • Медаль НАСА «За космічний політ» (2009);
  • Канадська золота медаль інженерів (2010);
  • Медаль НАСА «За виняткові заслуги» (2010);
  • Офіцер Ордена Канади (2010).