До Кракова на ВДМ прибудуть мощі блаженного П’єр Джорджо Фрассаті
  • Нед, 24/01/2016 - 17:19

Мощі блаженного П’єр Джорджо Фрассаті – італійського юнака, який є покровителем молоді та студентів, будуть виставлені у Кракові під час проведення 31-го Всесвітнього Дня Молоді, що відбудеться у цьому польському місті наприкінці липня. Мова йде про святого, про якого Святіший Отець окремо згадує у своєму посланні з нагоди цієї зустрічі, закликаючи наслідувати його приклад.

«Мені спадає на думку приклад блаженного П’єр Джорджо Фрассаті, – пише Папа, ділячись думками про радість, пов’язану з тим, щоб ставати засобами Божого милосердя. – Він казав: “Ісус щоранку відвідує мене у Святому Причасті, я ж повертаю йому цей борг незначним чином, яким можу, відвідуючи бідних”. П’єр Джорджо був юнаком, який зрозумів, що означає мати милосердне серце, чутливе до бідних. Він давав їм набагато більше від матеріальних речей: він давав себе самого, час, слова, здатність вислуховувати. Він служив бідним з великою дискретністю, ніколи не роблячи цього напоказ».

П’єр Джорджо Фрассаті, якого святий Іван Павло ІІ проголосив блаженним 1990 року, жив на початку ХХ сторіччя у північноіталійському місті Торіно, відомому тим, що у його катедральному соборі зберігається Туринська Плащаниця. Його життя стало свідченням того, що святість є можливою для кожної людини, незалежно від віку, живучи нею у щоденному житті у кожному середовищі.

Активний студент, який любив прогулянки в горах та займався спортом, П’єр Джорджо Фрассаті також проявив себе у громадській діяльності та в соціальному служінні. Він не виставляв напоказ своєї віри, а вмів повністю віддати себе на служіння потребуючим. Його приклад показує нам, що бути християнином означає любити життя, любити природу, а передовсім – любити ближнього. Саме самопожертва призвела до того, що доглядаючи нужденних хворих, він сам заразився поліомієлітом та відійшов до вічності, маючи лише 24 роки.

Мощі блаженного П’єр Джорджо Фрассаті будуть виставлені в базиліці Пресвятої Тройці у Кракові на вулиці Столярській 12, якою опікуються Отці Домініканці, до третього ордену яких належав цей юнак, небесний покровитель молоді.