До Львова прибув дзвін “Голос ненароджених” від Папи Франциска
  • Птн, 25/03/2022 - 13:12

Вчора, 24 березня 2022 року, на парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові-Сокільниках відбулося впровадження особливого дзвону “Голос ненароджених”, який раніше освятив для України Папа Франциск у Ватикані.

Участь біженців у молінні була свідченням цінності життя, порушеного війною в Україні. Зокрема серед учасників заходу були родини з дітьми із Харкова та інших регіонів України, які особливо постраждали від війни. 

Очолив молебень Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький:

“Дуже тішимося, що Святіший Отець Папа Франциск освятив цей дзвін у Ватикані. Раніше цей дзвін повинен був мати іншу місію – закликати всіх людей, щоб не вбивати дітей до народження. Всі мають право на життя від зачаття до природньої смерті. Сьогодні цей дзвін закликає ще більше до пошанування життя. Втраченого не лише при аборті, але й передовсім під час війни. росія зараз вбиває в Україні і дітей, і літніх людей, хворих, солдатів. Це  буде клич до Бога і до наших ворогів щоби захищали життя, яке є одне”.

 Додамо, що вчора єпископами РКЦ в Україні було оголошено День покути та покаяння. Цей день передував сьогоднішньому, 25 березня, коли Папа Франциск звершить посвячення росії та Україні Непорочному Серцю Марії. Одним із гріхів, який неодмінно потрібно спокутувати є гріх аборту.