До Львова привезли чотириметрову писанку
  • Втр, 26/03/2013 - 16:40

25 березня до Львова привезли гігантське яйце – чотириметрову основу майбутньої «Диво-писанки», яку спеціально створять до ІІІ Фестивалю писанок у Львові. Як повідомляють організатори, захід стартує вже 6 квітня з акції «Полювання на писанки» та триватиме до Великодня.

«Вчора до Львова прибула чотириметрова «Диво-писанка», яку ми плануємо презентувати найближчим часом. Яйце вагою понад 60 кілограмів виготовлене з пластику, стійкого до будь-яких погодних умов та пошкоджень», - розповів директор Фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор.

За його словами, для розпису писанки залучать найкращих львівських митців, які оздоблять його автентичним візерунком, притаманним Галичині. Як тільки львів’яни та гості міста знайдуть усі мистецькі писанки, задіяні в акції «Полювання на писанки» (а їх понад 50), на північній стороні площі Ринок відкриють велику «Галерею мистецьких писанок», а «Диво-писанка» стане головною її родзинкою.

Також організатори заходу планують відправити «Диво-писанку» у тур по Львову. До Вербної неділі найбільший великодній символ мандруватиме цілим містом, відвідає райони Сихова, Левандівки, вул Топольної та інші, а потім поселиться на площі Ринок аж до Великодня.

На Великдень усі писанки буде виставлено на аукціон, а частина отриманих коштів піде на благодійні цілі, а на площі Ринок навчатимуть писанкарства.

Нагадаємо, торік у Львові на площі Ринок встановили гігантську писанку розміром 3,75м на 2,60м із зображенням «квітки-весни».

Джерело: ZAXID.NET