До Львова привезли мощі святого Антонія
  • Суб, 15/09/2018 - 11:55

14 вересня 2018 року до Архикатедрального Собору святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) привезли мощі святого Антонія з Падуї.

Релікварій із мощами святого торжественно встановили на тетраподі храму. Разом із сотрудниками Собору отці-францисканці Евдженіо Каніл та Даніель Фечета, що є хранителями реліквії, звершили Божественну Літургію, після якої вірні отримали можливість приступити до мощей святого. Зі словом проповіді до вірних звернувся єрм. Юстиніан Городечний Чину Братів Менших (Францискан), оповів про постать святого Антонія. Після Літургії в часі моління Акафісту до святого Антонія ієреї помазували присутніх освяченим єлеєм.

За словами отця Евдженіо Каніла, частиця мощей, привезена до України, була виокремлена з тіла святого у 1981 році, відтоді ця реліквія побувала у багатьох країнах світу.

В Архикатедральному соборі Святого Юра мощі святого Антонія з Падуї перебуватимуть до 24 вересня, за винятком 18 вересня – у цей день вірні зможуть приступити до реліквії в храмі святого Антонія у Львові. 19, 20 та 21 вересня отці-францисканці виголосять реколекційні науки в Архикатедрі.