До Львова привезуть мощі Св. Антонія із Падуї: в Архикатедральному Соборі Св. Юра відбувся брифінг із журналістами
  • Пон, 10/09/2018 - 14:39

З 14 до 24 вересня у Львові будуть виставлені до почитання мощі святого Антонія Падуанського. Паломництво очолять два ченці-францисканці – Евдженіо Каніл та Даніель Фечета, які привезуть святиню з італійської Базиліки святого Антонія. Мощі прибудуть на прохання та за благословенням Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка).

Релікварій складається із двох частин: одна в позолоченому бюсті, а інша – у срібному футлярі. Унікальність мощей у тому, що язик і підборіддя святого – нетлінні. Адже святий Антоній за життя прославився талантом проповідника і збирав на проповіді тисячі вірян. Упродовж століть до святого Антонія за поміччю звертаються бідні, подорожуючі, конфліктні подружні пари і люди, які прагнуть віднайти загублені речі.

У Львів мощі доправлять 14 вересня 2018 року, а вже о 18 год. розпочнеться Божественна Літургія і буде відкритий доступ до святині. Про це розповів настоятель Архикатедрального собору св. Юра о. Роман Кравчик, який особисто долучився до процесу домовленостей, щодо транспортування мощей до Львова:

“Ми плануємо, щоб упродовж перебування мощей у Львові, храм був щоденно відчинений із 7 години ранку до 22 години вечора.  Втім якщо люди будуть після 22-ї, то продовжимо цей графік. Відбуватимуться Літургії, акафісти, молебні. Триватимуть реколекційні науки для сімей, дітей”, – розповів настоятель Архикатедрального собору св. Юра о. Роман Кравчик.

Під час святих Літургій о 10.00 год. і о 18.00 год. упродовж трьох днів отці-францисканці східного обряду  у реколекційній формі розповідатимуть про всі харизми святого Антонія.

У такому форматі мощі святого Антонія прибудуть до Львова вперше, тож це унікальна та актуальна подія для нашого міста – переконаний  капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк:

“Для нас це добра нагода відчути заступництво святих у часі у якому ми зараз перебуваємо. Ми хочемо в особливий спосіб просити у Господа Бога заступництва святого Антонія та миру для нашої країни і миру, щоб ми могли достойно провадити своє християнське життя. Постать святого Антонія є обєднавчою. Хоч це святий католицької Церкви, до нього звертаються про молитву і віряни інших конфесій. Тому собор святого Юра буде відкритий для кожного, хто забажає скласти молитву перед мощами св. Антонія”, – сказав капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Мощі перебуватимуть в Архикатедральному соборі св. Юра. Але упродовж одного дня, 18 вересня,  мощі будуть у Львівському храмі святого Антонія з Падуї.

 

Спікери: о. Роман Кравчик, адміністратор Архикатедрального собору св. Юра, капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк, представник Чину Братів Менших (Францискани), п. Андрій Ханас, представник Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.  

Світлини.

Прес-служба Курії ЛА УГКЦ