До молитви за переслідувану Церкву приєдналося 100 000 спільнот у всьому світі
  • Чтв, 08/11/2018 - 09:19

100 000 спільнот у всьому світі та мільйони християн об'єдналися в День молитви за переслідувану Церкву в неділю, четвертого листопада.

Всесвітній євангельський альянс (WEA) за підтримки інших правозахисних організацій вперше провів Міжнародний День молитви за переслідувану Церкву (IDOP) 20 років тому, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

За словами Годфрі Йогараджа, виконавчого директора Комісії з релігійної свободи WEA, завдання заходу – розповісти християнам у всьому світі про проблеми переслідувань.

«Ми сподіваємося, що IDOP надихне всіх відгукнутися на потреби тих, що страждають, – сказав Йогараджа. – Також ми сподіваємося, що IDOP надихне тих, хто постраждав від переслідувань, і нагадає про те, що вони є частиною глобальної сім'ї віруючих, які їх підтримують».

Щороку тема заходу змінюється. У 2018 році тема Дня молитви – «Почуй їхній крик».

 «Ми віримо, що через молитви Бог зміцнює і визволяє тих, що страждають, – заявив Йогараджа. – Однак, щоб помолитися, нам потрібно знати їхні історії. Іншими словами, ми повинні почути їхній крик».

Правозахисна організація «Open Doors USA» в січні опублікувала звіт, згідно з яким, близько 215 тисяч християн у всьому світі переслідують через їхні переконання.

«Open Doors USA» повідомила, що понад 3 000 християн вбили в 2017 році за їхню віру. Близько 800 церков піддалися нападам.

«Легко насолоджуватися життям, якщо не знаєш з чим доводиться стикатися віруючим в інших куточках світу. Але цей звіт допомагає скоротити дистанцію між нами, – сказав Девід Каррі, генеральний директор «Open Doors». – Врешті-решт, головне у звіті не цифри, а люди і їхні долі, які за ними ховаються. Я сподіваюся, ви бачите їхні історії про перемогу і стійкість, і – найбільше у світі – я сподіваюся, що ви бачите потужну роботу Божу, яку Він здійснює в найважчих країнах».