До Папи Франциска знову завітав «Дитячий поїзд»
  • Суб, 28/05/2016 - 21:39

Вже вчетверте Папська Рада в справах культури, у співпраці з Італійськими Державними Залізницями, в рамках ініціатив «Притвор язичників» організувала виховно-пізнавальну акцію, відому, як «Дитячий поїзд», залучаючи до неї дітей з нелегким життєвим досвідом.

Найкоротшою у світі міжнародною залізницею, що сполучає римську станцію Святого Петра з Державою-Містом Ватикан, швидкісним поїздом «Срібна стріла» у суботу 28 травня 2016 р., до Ватикану прибуло коло 400 дітей з різних міст регіону Калабрії, що на півдні Італії. Невелика ватиканська залізниця не електрифікована, тому на останньому проміжку шляху для "Срібної стріли" був використаний дизельний локомотив. Із залізничної станції діти перейшли до холу залу ім. Павла VI, де до них приєднався Папа Франциск.

Темою цьогорічного «Притвору дітей» є «Принесені хвилями». Діти, що прибули до Ватикану з Калабрії, в той чи інший спосіб заторкнуті драматичною дійсністю міграції – це діти біженців, які втратили батьків, родину, друзів, намагаючись дістатись до Італії Середземним морем, діти іноземців, які прагнуть, щоб їх прийняли італійські діти, але також і ті, які вже з ними заприятелювали. А місцем прийняття та дружби є школа, місця заняття спортом та музикою.

Зустріч Папа Франциска з дітьми була надвичайно зворушливою і дуже щирою. Діти ділились із Святішим Отцем своїми, часто дуже драматичними переживаннями, а він, повчаючи їх, сказав, що християнином є той, хто чинить добро.