До перемоги з Богородицею! - Проща до Корсівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці
  • Срд, 07/09/2022 - 22:46

11 вересня 2022 р. в селі Корсів Золочівського району Львівської області відбудеться святкування на честь чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

У такий важкий для нашої України час запрошуємо вас до молитви біля стіп чудотворної ікони Пресвятої Богородиці в Корсові. Намірення цьогорічної прощі – за перемогу і захист наших воїнів.

До перемоги з Богородицею!

Розпорядок:

10:30 год.- Утреня.

11:30 год.- Освячення води.

12:00 год.- Зустріч прочан. Молебень до Богородиці.

12:30 год.- Свята Літургія. Молитви за Батьківщину і наш народ. Молитви на оздоровлення і надання повного відпусту.

Запрошуємо також всіх бажаючих до пішої прощі, яка розпочнеться о 06:30год. 11 вересня від храму св. Юрія міста Броди.

Намірення прощі: Перемога Українського народу.

Історія Чудотворної ікони.

Серед численних чудотворних місць, які вибрала Пресвята Діва Марія на українській землі є село Корсів, на межі галицької і волинської землі. Найбільшим скарбом села є чудотворна ікона Матері Божої.

Про давню історію ікони дізнаємося із народних переказів і записів метричних книг та низки історичних джерел. Цю реліквію в часи переслідування Святої Унії царським режимом принесли з Почаєва до Корсова у 1831р. два брати Гайворони, василіяни, і залишили її на зберігання своїм родичам. Через деякий час ікона відзначилася численними чудами. Тому побожні власники передали її до сільської церкви, де реліквію з великими почестями помістили над головним престолом.

Серед 50 офіційно зареєстрованих у книзі - літописі найважливіших чуд, найбільше приділено уваги події 1831 року. Того року у краю панувала епідемія холери. У згаданому літописі читаємо: "Парох церкви о. Петро Лотоцький разом із парафіянами, які ще залишилися в живих, звернувся в щирих молитовних благаннях до Пресвятої Богородиці відвернути від села страшну пошесть холери. Це було в день Покрови Пресвятої Богородиці. До церкви на Святу Літургію, на молитву до Пр. Богородиці прийшли всі ,що залишились здорові, в хатах залишились тільки хворі. Після торжественної Літургії сталося чудо. Холера відступила. Навіть ті, що були хворі, навіть ті, що вже не сподівалися вижити, виздоровіли..." Підтвердженням зцілення було вилите із золота серце із датою 1832р., яке знаходилося на оксамитовому полотні під іконою. Поряд були ще понад 70 срібних і золотих дарів-вот, свідчення інших оздоровлень. Ці дари зникли під час переходу церкви в лоно УГКЦ у 1991р.

Папа Римський Пій ХІ своєю Грамотою від 11 листопада 1924р. на основі матеріалів Духовно-світської комісії, скерованої до Корсова за дорученням Митрополита Андрея Шептицького, надав церкві Апостола і євангелиста Луки право спеціального відпусту - у день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Сьогодні, за дозволом церковної влади, цей відпуст відбувається на свято Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці 13 вересня. (Переноситься на ближчу неділю до 13 вересня.)

Чимало людей і в теперішньому часі, які відвідують це чудотворне місце, отримують оздоровлення як для душі, так і для тіла.

Сьогодні, коли наша Батьківщина потребує особливої помочі і заступництва від Пресвятої Богородиці, запрошуємо Вас взяти участь у цьогорічному святкуванні відпусту і вимолити в Бога і в нашої Небесної заступниці перемоги для всього Українського народу!