До Ріо-де-Жанейро прибувають ікона та хрест – символи Всесвітніх Днів Молоді
  • Суб, 06/07/2013 - 15:54

У суботу, 6 липня 2013 р., до Ріо-де-Жанейро, де від 23 до 28 липня відбуватиметься Всесвітній День Молоді за участю Папи Франциска, прибувають традиційні символи цього заходу – хрест та ікона Пресвятої Богородиці.

Дерев’яний хрест, вручений молоді 1984 року блаженним Папою Іваном Павлом ІІ, та копія чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Спасіння Римського люду», оригінал якої почитається в Римі в базиліці Санта Марія Маджоре, вручена молоді Іваном Павлом ІІ 2003 року, за традицією здійснюють паломництво країною, яка приймає День молоді, і прибули до Бразилії у вересні 2011 року. Відтоді вони паломничали Бразилією, а в лютому були і в українській єпархії Святого Івана Христителя з осідком в Куритибі.

Цьогорічна столиця християнської молоді зустріне хрест й ікону на парафії Святого Йосифа в мікрорайоні Санта Круз, де архиєпископ Орані Темпеста, Архиєпископ Ріо-де-Жанейро та Президент місцевого оргкомітету ВДМ, очолить Святу Месу. Опісля відбудеться процесійний хід до катедрального собору святого Севастіана, що в центрі міста.

З цієї нагоди архиєпископ Темпеста пригадав, що ці символи «відвідали не лише дієцезії, але також школи, в’язниці, міські площі та індіанські спільноти. Таким чином Христова благовість приходить до всіх чоловіків та жінок Бразилії».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va