Догналітам заборонили проводити акції у цілому Львові
  • Суб, 30/11/2013 - 14:20

Виконавчий комітет Львівської міської ради 30 листопада обмежив право на проведення релігійних та будь-яких інших масових заходів особам, групам осіб та громадським організаціям, що належать до секти Догнала.

Якщо 27 листопада аналогічне обмеження стосувалося лише центральної частини Львова, то зараз йдеться про всю територію міста.

Як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, таке рішення виконком прийняв у зв’язку з тим, що «ці люди починають масово подавати заявки на проведення заходів у різних місцях у Львові, чим створюють неспокій та напруження».

«Ми маємо надзвичайно складну ситуацію в країні. І надзвичайно важливо, аби у Львові люди мали змогу мирно висловлювати свою позицію. Щоб Конституція України стовідсотково виконувалась на території міста Львова», – сказав міський голова.

Як інформував ZAXID.NET, 27 листопада виконком Львівської міської ради заборонив проведення будь-яких масових заходів людям, що вважають себе вірними Української правовірної греко-католицької церкви (УПГКЦ) у центральній частині Львова. Мова йде про територію історичної забудови, що внесена до списку історичної спадщини ЮНЕСКО.

УПГКЦ відома також як група Догнала – незареєстрована в Україні релігійна організація. Фахівці греко-католицької церкви характеризують УПГКЦ, як «тоталітарну секту».

Представникам УПГКЦ проведення акцій у Львові вже декілька разів забороняв суд. Зокрема, 8 листопада Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення заходів поблизу гарнізонного храму УГКЦ Петра і Павла – костелу Єзуїтів. Тоді догналіти проігнорували судову заборону і 10 листопада від імені організації «Союз християнських матерів» таки зібралися біля костелу Єзуїтів на свою маніфестацію.

Також суд заборонив представникам секти Догнала проводити акцію біля костелу Єзуїтів і 17 листопада. Тоді сектанти зібралися біля костелу, але їм не дали провести там акцію, тому вони продовжили зібрання на пл. Підкови.

20 листопада догналіти провели пікет біля прокуратури Львівської області, під час якого через непокору працівникам міліції затримали одного із учасників. А 26 листопада міліція забрала до відділку 12 учасників акції, організованої догналітами біля скульптури Божої Матері.

Поміж тим, 15 листопада міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до начальника СБУ у Львівській області Володимира Федірка щодо діяльності у місті секти Догнала.

Джерело: ZAXID.NET