«Догналіти» вирішили, що «Папа Франциск проповідує інше євангеліє, за яке падає Боже прокляття»
  • Втр, 19/05/2015 - 13:21

Релігійна громада на чолі з І. Догналом, що відокремилася кілька років тому від УГКЦ і заснувала Українську Правовірну Греко-Католицьку Церкву (УПГКЦ), або "Візантійський Патріархат", поширює звернення до християн-католиків і некатоликів, в якому попереджає, що "Папа Франциск проповідує інше євангеліє, за яке падає Боже прокляття!", повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Релігійна громада Іллі Догнала піддала нищівній критиці звернення Папи Римського "Радість Євангелія" (Evangelii Gaudium), яке той виголосив ще 2013 року. Зокрема у зверненні громади наголошується: "Франциск пише: «Мрію про місіонерський вибір, здатний все змінити, – щоб звичаї, стиль життя, розклад занять, мова і всі церковні структури стали більш придатними дорогами для євангелізації сучасного світу, ніж для самозбереження». Це груба маніпуляція! Що це означає: «все змінити»? Насправді йдеться про довершення процесу вигнання Божого Духа з останнього католика і про прийняття духу цього світу. Церковні структури, мова, стиль і розклад занять будуть змінені, тобто повністю віддані на службу антиєвангелізації – сатанізації. Цей анти- «місіонерський вибір» виступає проти Бога, проти Церкви і папства".

Заперечуючи всі тези Франциска, УПГКЦ резюмує: "Кожен, хто хоче спастися, повинен однозначним формулюванням відректися духа антихриста. «Маніфест» Франциска EV насправді є антиєвангелієм смерті, за яке на того, хто приймає його, падає Боже прокляття згідно Гал.1,8-9! Сьогодні Ісус Христос говорить і тобі: «Якщо не покаєшся, загинеш!» (див. Лк 13,3)".

Звернення датується 1 квітня 2015 року і написано в Донецьку, де Ілля Догнал приєднався до «Республіці Новоросія».

Нагадаємо, що в останні роки релігійна громада на чолі з І. Догналом піддавала прокляттю римських понтифіків Іоанна Павла ІІ і Бенедикта XVI, керівників УГКЦ Любомира Гузара і Святослава Шевчука, російського Патріарха Кирила, а також майже всіх релігійних лідерів України, включаючи УПЦ (МП).

Сам Ілля Антонін Догнал зі своїми прихильниками знаходиться під анафемою Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков з 2008 року.