Доля викрадених єпископів Алеппо все ще невідома
  • Срд, 19/06/2013 - 21:29

Щораз більше занепокоєння викликає доля викрадених 22 квітня двох митрополитів Алеппо.

 

Згідно з повідомленням англійського католицького тижневика «Tablet» Паул Язігі, архиєпископ Грецької православної церкви та архиєпископ Григоріос Ібрагім з сирійської церкви «ймовірно, вже мертві» і були вбиті у день викрадення.

 

Французька асоціація допомоги християнам на сході, L’Œuvre d’Orient  вважає, що щодо цієї інформації слід підходити з обережністю, але вважає смерть ймовірною гіпотезою, хоча ніхто не взяв на себе факту викрадення, а обидві сторони сирійського конфлікту взаємно оскаржують одна одну.

 

З дипломатичних джерел відомо, що з’ясуванням факту викрадення займається Саудівська Аравія.

 

Паризька газета «La Croix» розмірковує про роль чоловіка, який єдиний вцілів під час викрадення. Митрополитів супроводжували двоє осіб: диякон, якого убили, та мирянин, який втік і повідомив про викрадення. За його описом винних виникає, що викрадення могли організувати бойовики з Чечні. Але вже кілька тижнів неможливо сконтактуватися з тим єдиним свідком викрадення.

 

54-річний Паул Язігі від 2000 року є митрополитом Алеппо – однієї з найважливіших територіальних одиниць православного Антіохійського Патріархату. Другий викрадений єрарх – 65-річний Григоріос Ібрагім, від 1979 архиєпископ Алеппо Сирійського Патріархату Антіохії й усього Сходу.

За матеріалами info.wiara.pl