Доля викраденого в Сирії італійського єзуїта залишається невідомою
  • Птн, 02/08/2013 - 19:32

Надалі невідомою залишається доля італійського місіонера о. Паоло Даль'Ольо. Ні церковна влада, ні Товариство Ісуса, до якого отець належить, ні заснована ним монаша спільнота Мар Муса не мають жодних відомостей про нього.

За о. Даль'Ольо 31 липня молився Папа Франциск на Літургії із єзуїтами. Певні надії дає італійська дипломатія, котра задіяла свої інформаційні канали, як формальні, так і неформальні. Як зазначила міністр закордонних справ Емма Боніно, інформація на тему о. Даль'Ольо може надійти найближчим часом.

Справа ймовірного викрадення італійського місіонера пригадала випадок двох православних митрополитів, викрадених у Сирії ще в квітні. Про них і досі немає жодної інформації, хоча раніше йшла мова про можливий викуп чи безумовне звільнення їх. На сьогодні вже згасають усілякі надії на те, що двох єрархів коли-небудь знайдуть живими. На думку єпископа Джузеппе Наззаро, колишнього апостольського вікарія Алеппо, де проживали викрадені єрархи, швидше за все, обох єпископів вже нема серед живих. «Християни у Сирії зникають, і не лише через те, що їх виганяють мусульмани, а й того, що Захід налаштував людей проти себе», – додав католицький єрарх.

За матеріалами pl.radiovaticana.va