Домініканські єпископи закликали до боротьби з наркоторгівлею і насильством
  • Чтв, 10/07/2014 - 13:09

Із закликом до віруючих боротися за соціальний мир і надію на краще майбутнє звернулася Єпископська конференція Домініканської Республіки (CED) у заяві, опублікованій на завершення пленарної асамблеї. Зустріч в Санто-Домінго відбувалася з 29 червня по 4 липня.

У документі єпископи засуджують «атмосферу небезпеки, зростання насильства, торгівлю наркотиками і вбивства, які продовжують підривати Домініканське суспільство». Говорячи про «мужність, якого вимагає віра у Воскреслого Христа», єпископи закликають віруючих "не боятися, невпинно боротися за соціальний мир і повагу до природи і довкілля, об'єднатися у боротьбі проти сил зла і не дати померти надії на краще майбутнє».

«Сьогодні більше, ніж будь-коли, – продовжують єпископи, – потрібні люди, здатні бачити далі обставин сьогоднішнього дня, які діють на підставі фундаментальних цінностей і не дозволяють знищити себе нинішнім умовам, які несуть культуру смерті. Потрібні люди, які стійко перебувають у вірі і спрямовують життя своє і ближніх відповідно з надією досягти благородних ідеалів».

Єпископи Домініканської Республіки наголошують свою прихильність до вчення Папи Франциска і, зокрема, його заклику бути «Церквою, яка виходить поза себе», заявляючи про рішення все більше ставати «знаком єдності в середовищі церковного спілкування», оновлюючи свою приватну апостольську ревність.

У рамках роботи пленарної асамблеї було проведено день Духовних вправ на тему «Погляд Ісуса на пастирів Церкви». Були розглянуті нагальні проблеми католицьких шкіл, а також питання, що стосуються боротьби з епідеміями, - завдяки зустрічі з міністром охорони здоров'я Домініканської Республіки. На зустрічі єрархи обрали новий склад Єпископської конференції: тепер її очолює Грегорі Никанор Пенья Родрігес, єпископ Ла-Альтаграсіа.