Дональд Трамп дав інтерв’ю найбільшій у світі католицькій телемережі EWTN
  • Птн, 28/10/2016 - 16:12

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп дав 15-хвилинне інтерв’ю найбільшій у світі католицькій телемережі EWTN. Трамп був гостем у передачі World ведучого Реймонда Арройо, повідомляє «Catholic Herald».

У ході інтерв’ю Трамп заявив, що його непокоїть стан свободи віросповідання у США. Також він заявив, що його конкурентка – Гілларі Клінтон зробить усе, щоб не вибачатися перед католиками за антикатолицьку діяльність людей її команди.

Трамп також заявив, що у 1999р. він переосмислив свою проабортну позицію та відрікся її і сьогодні він виступає з позиції за життя (pro-life). Він сказав, що до цього його спонукав особистий досвід.

Трамп виразив занепокоєння тим, що система медичного страхування, запроваджена президентом Обамою, серйозно ущемлює право американців на свободу віросповідання.

Трамп ще раз пояснив свою антимігрантську позицію. На його переконання, США не можуть дозволити собі впускати біженців без перевірки, особливо з Близького Сходу, адже серед них можуть бути агенти ІДІЛ-у. Він заявив що масовий прийом біженців з Близького Сходу, без належного відсортовування – це божевілля, яке би він хотів негайно припинити.