Дональд Трамп на Марші за життя: «Ненароджені діти ще не мали сильнішого захисника в Білому Домі»
  • Птн, 24/01/2020 - 22:21

Сьогодні Дональд Трамп став першим діючим президентом США, котрий особисто взяв участь в Марші за життя і звернувся до його учасників. «Ми тішимось, що можемо стояти тут з вами», щоб «захищати право кожної дитини, народженої і ненародженої, щоб сповнити їхній дарований Богом потенціал».

«Молодь є серцем маршу за життя, і власне ваше покоління робить Америку про-сімейною, про-лайф нацією», - говорив президент, дякуючи студентам за те, що приїхали на марш, а також про-лайф активістам, котрі «обнімають матерів з турботою та співчуттям. Вам додає сили молитва, а мотивує чиста, неегоїстична любов».

«Усі ми тут сьогодні розуміємо вічну істину: кожна дитина є цінним і священним даром від Бога», - говорив Трамп. – «Разом ми повинні плекати і захищати святість і гідність людського життя. Коли тримаємо на руках новонароджене дитя, то усвідомлюємо ту безмежну любов, яку дитина приносить в сім’ю».

Президент Трамп обговорив дії, вчинені ним впродовж першого терміну, і заявив, що «ненароджені діти ніколи не мали сильнішого захисника в Білому Домі». Він зазначив, що рух за життя зазнав утиску релігійної свободи з боку лівих, і пообіцяв, що його адміністрація продовжуватиме захищати свободу релігії та релігійних організацій. «Крайні ліві працюють над тим, щоб стерти наше дароване Богом право», - сказав він. – «Вони мають до мене претензії, бо я борюсь за вас».

Разом з вами ми є голосом тих, хто не має голосу», - продовжив він. «Демократи зайняли таку радикальну і екстремальну позицію, яку ми не бачили впродовж останніх десятиліть» щодо цього питання, підтримуючи аборти на пізньому терміні вагітності та протестуючи проти зобов’язання надавати медичну допомогу новонародженим, що вижили в наслідок аборту.

«Усім жінкам, котрі є тут, я кажу: ваша посвята тримає усю нашу націю і ми дякуємо вам за це», - говорив він. – «Усім матерям, котрі є тут: ми радіємо за вас і заявляємо, що матері є героїнями. Кожна особа варта того, щоб її захищали, і ми знаємо, що кожна людська душа є божественною, а кожне людське життя – народжене і ненароджене – зроблене на образ і подобу всемогутнього Бога».

«Ми не знаємо, чого досягнуть наші ще ненароджені громадяни», - продовжував президент. – «Але ми точно знаємо: кожне життя приносить у цей світ любов, кожна дитина приносить радість в родину. Кожна людина гідна того, щоб її захищали».

Як інформує Lifesitenews, раніше президенти США Рональд Рейґан і Джордж Буш висловлювали підтримку Маршу за життя по телефону, а Дональд Трапм став першим чинним президентом, котрий виступив із живою промовою до учасників (хоча й дистанційно, з Білого Дому) в 2018 році.

 Цього року Трамп особисто прийшов на Марш і таким чином продемонстрував свою підтримку справи захисту життя. Вважається, що Дональд Трамп є найбільшим пролайф президентом в США.

Він також проголосив, що 22 січня, річниця рішення у справі «Roe v. Wade» 1973 року, коли по всій країні дозволили проведення абортів на вимогу, стане «Днем національної святості людського життя».

В той час, коли президент Трамп виступав на Марші за життя, його віце-президент Майк Пенс зустрічався у Ватикані з Папою Франциском, наголошуючи, що діюча адміністрація в США разом із Католицькою Церквою виступає за життя і релігійну свободу.