«Допомога Церкві в потребі» представила дослідження про дискримінацію християн у світі
  • Птн, 26/04/2013 - 11:44

Фонд «Допомога Церкві в потребі» випустив нове дослідження про сучасні переслідування християн. Книга «Християни у великій небезпеці. Дискримінація і гноблення. Документація 2013 р.» вийшла в мюнхенському видавництві KIRCHE IN NOT / Ostpriesterhilfe Deutschland e.V.

Дослідження, випущене під редакцією Бертольда Пельстера, містить описи випадків переслідувань християн у 16 країнах, загальну інформацію про дискримінацію християн, інтерв'ю з патріархом Сиро-Католицької Церкви Ігнатієм Єфремом Юсефом III. Вступне слово до дослідження написав єпископ нігерійського Сокото Матью Хассан Куках.
Як джерела інформації використовувалися наукові дослідження, доповіді співробітників правозахисних організацій, новини, інтерв'ю. З 130 країн світу, де зафіксовані випадки правопорушень проти християн, дослідники вибрали 16 найбільш небезпечних.

У книзі міститься аналіз правових основ, опис конкретних політичних дій, що мають стосунок до розглянутої проблеми, а також приклади найбільш кричущих беззаконь, скоєних стосовно християнського населення.

 

За матеріалами http://www.blagovest-info.ru/