«Допомога Церкві в потребі» відновляє помешкання сирійських християн
  • Чтв, 24/05/2018 - 16:03

Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» започаткувала черговий проект відновлення помешкань для християнських родин в сірійському місті Хомсі. «Від них вчимося стійкості віри», – стверджує директор Фундації.

Цими днями в сиро-православному катедральному соборі в сирійському місті Хомс відбулася особлива церемонія. Християни, власники 97 помешкань, отримали від Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі» символічні наріжні камені з написом «Христос – моя скеля». Цей акт став початком відновлювальних робіт, що фінансуватиме доброчинна організація.

В комюніке про цю подію зазначається, що Хомс є третім, після Дамаску та Алеппо, найбільшим містом Сирії. Протягом перших років триваючої в країні війни воно стало театром запеклих боїв між повстанцями та урядовими військами. Чимало християн покинули місто задля міркувань безпеки або через те, що їхні помешкання були зруйновані.

Власники 97 помешкань належать до різних християнських конфесій. Серед них – одна маронітська, 26 мелхітських, 11 православних та 29 сиро-православних сімей. Реконструкція їхніх помешкань повинна завершитися до початку осені. Фундація, яка вже профінансувала відновлення 110 помешкань, виділила на цей проект 300 тисяч євро.

Свідки стійкості у вірі

Алессандро Монтедуро, Директор італійської філії «Допомоги Церкви в потребі» зазначає: «Від 2011 року ми пожертвували для наших братів і сестер сирійців 24 з половиною мільйони євро, відчуваючи обов’язок прикластися до здійснення їхньої мрії повернутися до своїх домівок. Але від них ми вчимося, що означає мати стійку та непохитну віру. Бо Ісус, навіть серед жахіть сирійської війни, ніколи не переставав бути їхньою скелею».