«Допомога Церкві в потребі» засудила погіршення становища християн у 20 країнах
  • Суб, 07/12/2013 - 17:28

Міжнародна католицька благодійна організація опублікувала доповідь, що засуджує серйозне погіршення становища християн у 20 країнах. Резюме доповіді «Переслідувані та забуті?» з метою привернути увагу до проблеми представив прес-секретар організації у Великобританії Джон Понтіфікс, повідомляє «InfoCatólica».

Інформація в доповіді представлена по регіонах, перший з яких – Близький Схід – описаний як такий, що викликає «найбільше занепокоєння». Церква на Близькому Сході може зникнути, вважають експерти. З країн регіону спостерігається «вихід» християн, що рятуються від насильства. Найбільш значним наслідком так званої «арабської весни» стало зростання радикальних ісламських угруповань.

Другим проблемним регіоном є Африка. Однією з найбільш болючих точок континенту названа Нігерія. У 2011 р. насильство змусило 65 тис. християн утікати зі своїх селищ. Відбулися напади на 430 церков. У єпархії Майдугурі напали або зруйнували половину християнських храмів.

Численні факти насильства проти християн виявили в Судані, Танзанії, Центральноафриканській Республіці, Алжирі.

Не тільки радикальні мусульмани стоять за антихристиянськими акціями. У Шрі-Ланці буддисти спровокували 45 атак у період з січня до травня 2013 р. У деяких індійських штатах індуїсти постійно нападають християн, оскверняючи і руйнуючи храми.

Ще одним джерелом переслідувань є ідеологія. В основному, це стосується комуністичних і соціалістичних країн, найбільш тривожною з яких продовжує залишатися Північна Корея, де багато християн ув'язнені в трудових таборах. У Китаї 2012 р. зареєстрували 130 випадків дискримінації, які торкнулися майже 5 тис. осіб. У країні спостерігається 40-відсоткове зростання антихристиянських акцій. В'єтнам також був названий серед країн, режими яких переслідують християн.

За матеріалами: sedmitza.ru