Допомога Папи Франциска постраждалим від землетрусу в Албанії
  • Чтв, 28/11/2019 - 17:14

Папа Франциск вирішив надіслати через Дикастерію служіння цілісному розвиткові людини допомогу постраждалим від землетрусу, який вночі 25 листопада сколихнув північне узбережжя Албанії поблизу міста Дуррес. Перший внесок становить 100 тисяч євро. Як зазначається в комюніке дикастерії, станом на сьогодні нараховується кількадесят загиблих і щонайменше 600 поранених, але чимало людей досі перебувають під завалами. Крім того, багато людей залишилися без даху над головою.

Святіший Отець бажає таким чином висловити свою духовну близькість та батьківську підтримку постраждалим. Передані кошти через посередництво Апостольської нунціатури будуть розподілені між дієцезіями, яких торкнулося стихійне лихо, та використані для надання допомоги потребуючим. Слід зазначити що цей внесок, супроводжуваний молитвою Папи, це лише частина допомоги, в надання якої залучена вся Католицька Церква через Єпископські Конференції та харитативні організації.

Нагадаємо, що під час загальної аудієнції в середу, 27 листопада, Папа Франциск склав співчуття народові Албанії, сказавши: «Хочу передати вітання та запевнення в близькості дорогому албанському народові, що багато вистраждав цими днями. Албанія була першою європейською країною, яку я відвідав. Я близький з постраждалими, молюся за загиблих, за поранених, за родини. Нехай же Господь благословить цей дуже дорогий для мене народ».