Допомога Папи постраждалим від стихійного лиха в Індонезії
  • Чтв, 04/10/2018 - 18:56

Через Дикастерію служіння цілісному розвиткові людини Папа надіслав 100 тисяч доларів постраждалим внаслідок катаклізму в Індонезії

Серія руйнівних землетрусів 28 вересня 2018 р., а після них – цунамі, забрали життя понад 1400 мешканців індонезійського острова Сулавесі, тисячі людей поранено, а коло 70 тисяч були змушені залишити свої домівки. Драматичну ситуацію мешканців острова погіршило виверження вулкану Супотан, що розпочалось 3 жовтня, викидаючи стовп попелу заввишки 6 кілометрів. У країн не вистачає обладнання та засобів для допомоги постраждалим. Рятувальники ще й досі не змогли дістатись до всіх районів, що постраждали від катаклізму.

Фінансова допомога Святішого Отця в сумі 100 тисяч доларів, як інформує Дикастерія служіння цілісному розвиткові людини, супроводжує молитовну близькість Папи до улюбленого індонезійського народу, і є частиною внеску Католицької Церкви, що надходить через Єпископські Конференції різних країн та численні добродійні організації та установи.

В неділю 30 жовтня, після проказування молитви «Ангел Господній» Папа Франциск скерував слова молитви й солідарності до постраждалого населення острова Сулавесі: «Молюся за загиблих, яких, на жаль, багато, за поранених і за тих, які втратили домівки та працю. Нехай же Господь їх утішить та підтримає зусилля тих, які надають їм допомогу», – сказав він, запросивши паломників проказати в наміренні братів і сестер з острова Сулавесі молитву «Радуйся, Маріє…»