Допомога Ватикану для переселенців на Харківщині продовжується
  • Чтв, 23/11/2017 - 11:50

«Допомога Ватикану для переселенців, які проживають в Харкові та Харківській області, продовжується і вже з грудня тисячі ВПО зможуть її отримати». Про це сьогодні під час прес-конференції в Харкові заявив єпископ-помічник Львівської Архідієцезії, голова Технічного Секретаріату «Папа для України» Його екселенція Едуард Кава.

   «Ця Акція нам показує, що Вселенська Церква переймається подіями в Україні. Святіший Отець особисто цікавиться, чим живуть люди, які постраждали від війни і чим конкретно ми можемо їм допомогти. Це є виразом його симпатії і батьківської опіки», – підкреслив Владика Едуард Кава.

   На Харківщині Акція продовжуватиметься через організації, з якими вже велась співпраця в попередньому періоді, мова йде про БО БФ «Станцію Харків» та Релігійну Місію Caritas-Spes Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви.

   В новій хвилі проектів в рамках Акції «Папа для України» людям, які потерпіли від війни, будуть надаватись продукти харчування, теплий зимовий одяг, взуття, набори особистої гігієни, медикаменти, а для людей з особливими потребами товари медичного призначення. Цю допомогу надаватиме «Caritas-Spes-Харків». Крім того, сім’ям переселенців надаватиметься допомога в оплаті орендованого житла, дровами чи вугіллям, продуктовими ваучерами, а також здійснюватиметься адресна допомога медикаментами людям, що опинились в скрутних життєвих обставинах. Цей проект реалізовуватиме БФ «Станція Харків».

   Ці організації вже працювали в рамках першої хвилі Акції на суму 500 тис євро. Друга хвиля розпочнеться з грудня місяця цього року і фінансування буде збільшено.

 «Головне наше завдання – підкреслив Єпископ Едуард Кава – це повернути людині її гідність і дати надію в те, що війна закінчиться».

 Говорячи про проекти які реалізовуватимуть організації-партнери, владика зауважив, що Акція націлена на кожну особу конкретно, яка має відчути себе почутою зрозумілою і прийнятою. «Наш підхід гнучкий і наших партнерів ми орієнтуємо на індивідуальний розгляд кожної окремої ситуації. Я дякую організаціям, з якими ми маємо позитивний досвід роботи, бо через них ми хочемо дійти до людини, яка найбільш потребує допомоги», – додав Єпископ Едуард Кава, голова Технічного Секретаріату.

   За інформацією щодо отримання допомоги звертатись до:

«Caritas-Spes-Харків» за адресою м. Харків, вул. Гоголя, 4

«Станції Харків» за адресою м. Харків, вул. Дмитрівська, 20.